وام با مدرک فنی و حرفه ای [تا ۱۰۰ میلیون تومان وام بگیرید❗]
اخذ مدرک فنی و حرفه ای فرصتهای پیشرفت زیادی را در اختیار افراد قرار میدهد که دریافت وام، یکی از آنها است. استفاده از وام با مدرک فنی و حرفهای به دارندگان این مدرک کمک میکند کسبوکار خود را با سهولت بیشتری راهاندازی کنند و در ابتدای راه قدمهای مطمئنتری بردارند. اما بدون شک برخورداری از این وام نیازمند شناخت جزئیات مختلفی است که گاهی اوقات کمی هم گیجکننده میشوند. اما نگران نباشید. در این مقاله از ایده پاژ قصد داریم همه چیز را در مورد دریافت وام با مدرک فنی و حرفهای توضیح دهیم پس شما را به مطالعه آن دعوت میکنیم.
وام مدرک فنی و حرفه ای چیست؟
همانطور که از عنوان سوال پیداست، این وام مخصوص کسانی است که مدرک فنی و حرفه ای دریافت کردهاند. البته رشتهها و حوزههای مختلفی مشمول دریافت وام فنی و حرفهای هستند که بعدتر به آنها میپردازیم. اما به طور کلی این وام از طرف دولت پرداخت میشود تا دانشآموختگان فنی و حرفهای بتوانند راهاندازی شغل خود را هرچه آسانتر انجام دهند.
مبلغ وام فنی و حرفه ای بسته به نوع مدرک میتواند متفاوت باشد. این مقدار در سال ۱۴۰۲ معمولاً تا ۱۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده که در قالب اقساط ۳۶ ماهه بازپس گرفته میشود.
شرایط دریافت وام با مدرک فنی و حرفه ای چیست؟
برای این که بتوانید وام خود اشتغالی فنی و حرفه ای بگیرید، داشتن برخی شرایط ضروری است. در ادامه، این موارد را بررسی میکنیم تا در روند دریافت وام با مدرک فنی و حرفه ای مشکلی نداشته باشید.
- تابعیت ایرانی: فرد درخواست دهنده باید تابعیت ایران را داشته باشد. در غیر این صورت نمیتواند برای دریافت وام فنی و حرفهای اقدام کند.
- شرایط سنی وام فنی و حرفه ای: تمامی متقاضیان دریافت وام خوداشتغالی باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشند. همچنین حداکثر سن دریافت این وام نیز ۵۰ سال تعیین شده است.
- مدرک فنی و حرفه ای: داشتن مدرک فنی و حرفهای شرط دیگر دریافت این وام است. فرقی نمیکند این مدرک روی چه موضوعی تمرکز دارد. اما لازم است توسط یک مرکز آموزشی مورد تایید سازمان فنی و حرفهای صادر شده باشد. علاوه بر این، لازم است موضوع کار مورد نظر با مدرک فنی و حرفهای دریافت شده متناسب باشد.
- مشخص بودن وضعیت سربازی: آقایانی که قصد دریافت وام دارند لازم است کارت پایان خدمت سربازی و یا معافیت دائم خود را نیز ارائه دهند. گفتی است که یکی از مزایا دریافت مدرک فنی و حرفه ای کسر از خدمت برای سربازان است که در مقاله سرباز ماهر به طول کامل این موضوع بررسی شده است.
- ارائه طرح توجیهی: همانطور که گفتیم، پرداخت این وام با هدف حمایت از کسبوکارها انجام میشود. پس بدیهی است که دولت پیش از انجام آن، صلاحیت کسب و کار را بررسی کند تا از هدر رفتن منابع مالی جلوگیری شود. متقاضی وام خوداشتغالی باید طرح کسب و کار خود را بهشکل دقیق و کامل ارائه دهد و نشان دهد که قرار است مبلغ وام را به چه شکل و در چه راستایی هزینه کند. در مقاله جواز کسب با مدرک فنی حرفه ای این موضوع بررسی شده است، که پیشنهاد میکنیم اگر قصد راه اندازی کسب و کار شخصی خود را دارید آن را مطالعه داشته باشید.
- اثبات توانایی بازپرداخت: یکی از شروط دریافت وام خوداشتغالی این است که نشان دهید توانایی بازپرداخت آن را دارید. این کار از طریق ارائه مدارک درآمدی انجام میشود.
- عدم داشتن بدهی معوق: این مورد نیز یکی از ملاکهای مهم در دریافت وام با مدرک فنی و حرفه ای است.
- ضامن معتبر و وثیقه: برای دریافت وامهایی با مبلغ بالاتر از ۵۰ میلیون تومان، معمولاً لازم است وثیقه ارائه دهید و ضامن معتبر نیز به بانک معرفی کنید.
- سابقه کار: توجه داشته باشید که سابقه کار جزو شروط لازم برای دریافت وام با مدرک فنی و حرفه ای نیست. با این حال میتواند تاثیر مثبت بزرگی در بهتر طی شدن روند دریافت وام خوداشتغالی داشته باشد.
برای گرفتن وام فنی حرفه ای به کجا مراجعه کنیم؟
برای دریافت این وام از دو طریق میتوان اقدام کرد. شما میتوانید درخواست دریافت وام فنی و حرفه ای را در اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان محل سکونت خود ثبت کنید. البته راه سادهتری هم وجود دارد و آن مراجعه به اداره کار محل زندگیتان است. همچنین میتوانید به سایت ثبت نام وام فنی حرفه ای به نشانی mashaghelkhanegi.mcls.gov.ir مراجعه نمائید.
پس از ارائه مدارک ضروری و پر کردن فرمهای مربوطه، پرونده وام تشکیل میشود. در مرحله بعد، این پرونده به کمیته اشتغال استان مورد نظر ارجاع داده میشود تا در مورد آن تصمیمگیری به عمل آید.
مدارک لازم برای گرفتن وام با مدرک فنی و حرفه ای
اما فارغ از این که درخواست وام خود را به کجا ارائه میدهید، برخی مدارک را باید همراه داشته باشید. اول از همه لازم است مدارک هویتی شامل اصل کپی شناسنامه و نیز اصل و کپی کارت ملی خود را همراه ببرید. مدرک فنی و حرفه ای از مراکز آموزشی معتبر نیز باید به صورت اصل و کپی ارائه شود. طرح مربوط به کسب و کار که پیشتر به آن اشاره شد هم از دیگر مدارک لازم برای اخذ وام با مدرک فنی و حرفه ای هستند.
مراحل اخذ وام فنی حرفهای
حال که از شرایط دریافت این وام باخبر شدید، عزم خود را جزم کرده و برای انجام کارهای اداری آماده شوید. معمولاً دریافت وام فنی حرفهای در مراحل زیر خلاصه میشوید:
انتخاب بانک:
ابتدا بانک خود را انتخاب کنید و از شرایط ارائه وام از سوی آن مطلع شوید. در واقع برای آسان کردن روند کاری، بهتر است قبل از هر کاری وارد سایت بانک مورد نظر شوید و شرایط و مدارک لازم را با دقت بخوانید. اگر با شرایط مطرح شده موافق هستید، در سامانه وام بانک ثبت نام و اطلاعات شخصی، مدارک، طرح توجیهی حرفه خود را ارسال کنید.
دریافت معرفی نامه:
یکی از اقدامات لازم در روند اخذ وام دریافت معرفی نامه از سوی سازمانهای همکار با بانک مانند کمیته امداد، ایثاگران، بهزیستی و … است.
معرفی طرح و ایده:
برای اثبات شرایط کاری باید ایده و طرح مورد نظر خود را برای وام دهنده بیان کنید.
دریافت تاییدیه:
پس از ثبت نام، کارشناسان بانک مدارک مربوطه را بررسی میکند و در صورت تایید طرح توجیهی، وام به شما داده خواهد شد. البته برای اخذ وام وارد صف میشوید، زیرا افراد دیگری مانند شما منتظر واریز وام هستند و ممکن است در اولویت بالاتری قرار داشته باشند.
درصد سود و شیوه بازپرداخت وام فنی حرفهای چگونه است؟
نرخ سود این وام برای گروههای مختلف کسب و کار متفاوت است، اما معمولاً با حداکثر سود ۴ درصد ارائه میشود و حداکثر زمان بازپرداخت آن حدود ۸۴ ماه تخمین خورده است. با توجه به شرایط مهیج مطرح شده، اکثر کسب و کارهای نوپا از این وام استقبال کردهاند و این فرصت برای آنان فرصتی باورنکردنی برای شروع فصل جدید است.
آیا فقط دولت وام خوداشتغالی میدهد؟
بد نیست بدانید که علاوه بر روند دریافت وام که به آن اشاره کردیم، برخی بانکها و موسسات مالی نیز وام فنی و حرفه ای ارائه میدهند. مبلغ و شرایط بازپرداخت این وامها بسته به نوع فعالیت کاری شما و مرجع بانکی که وام را از آن دریافت میکنید متفاوت است. با این حال بانکها تلاش میکنند وام با مدرک فنی و حرفه ای را با سود کمتر و بازپرداخت طولانی در اختیار افراد قرار دهند.
کدام بانک وام فنی حرفه ای میدهد؟
بانکها و موسسات زیادی هستند که شرایطی را برای دریافت وام دانشآموختگان فنی و حرفه ای پیشبینی کردهاند. در این میان، وام خوداشتغالی ۴ بانک بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. فارغالتحصیلان فنی و حرفهای برای دریافت وام میتوانند به یکی از بانکهای کشاورزی، صادرات، توسعه تعاون و بانک رفاه کارگران مراجعه کنند. البته هرکدام از این بانکها روی پرداخت وام به فارغالتحصیلان حوزههای بهخصوصی از مدارک فنی و حرفه ای فعالیت میکنند. علاوه بر این شرایط دریافت و بازپرداخت نیز در این بانکها با هم متفاوت است.
بانک کشاورزی
یکی از معتبرترین گزینهها برای دریافت وام خوداشتغالی در حوزههای کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی، بانک کشاورزی است. این بانک با ارائه تسهیلات با نرخ سود پایین و دوره بازپرداخت طولانیمدت، زمینه مناسبی را برای راهاندازی کسب و کارهای مرتبط فراهم آورده است.
بانک صادرات
برای افرادی که قصد دارند در زمینه صادرات فعالیت کنند، بانک صادرات گزینه مناسبی برای دریافت وام خوداشتغالی محسوب میشود. این بانک تسهیلات ویژهای را برای حمایت از کسب و کارهای صادراتمحور ارائه میدهد.
بانک توسعه تعاون
این بانک به ارائه وام خوداشتغالی به اعضای تعاونیهای تولیدی و مصرفی میپردازد. علاوه بر این، بانک توسعه تعاون وامهای قرضالحسنه بدون بهره نیز برای حمایت از افراد کمدرآمد در نظر گرفته است که کمک شایانی به بهبود شرایط زندگی و شغلی آنها میکند.
بانک رفاه کارگران
بانک رفاه کارگران نیز از دیگر گزینههای ارائهدهنده وام خوداشتغالی با نرخ سود مناسب برای کارگران و افراد دارای حقوق و دستمزد است. پس اگر در این دسته جای میگیرید، برای دریافت وام با مدرک فنی و حرفه ای میتوانید از خدمات بانک رفاه استفاده کنید.
وام فنی و حرفه ای به چه رشته هایی تعلق میگیرد؟
همانطور که پیشتر گفتیم، فارغالتحصیلان دوره های فنی و حرفه ای رشتههای متعددی میتوانند از امتیاز این وام برخوردار شوند. رشتههای فنی و حرفه ای کامپیوتر، مکانیک و تعمیرات خودرو، برق ساختمانی و صنعتی و حتی آرایشگری از جمله این موارد هستند.
یکی از امتیازاتی که شامل حال فارغالتحصیلان فنی و حرفهای میشود، برخورداری از وام خود اشتغالی است. این حمایت به دارندگان مدرک فنی و حرفهای کمک میکند با اطمینان بیشتری مشغول راهاندازی کسبوکار خود شوند. دریافت وام با مدرک فنی و حرفه ای نیازمند داشتن برخی شرایط و همچنین ارائه برخی مدارک است. بنابراین ضروری است پیش از اقدام برای درخواست آن، تمام جزئیات را به دقت مطالعه کنید. نکته دیگری که باید در نظر بگیرید این است که بسته به رشته تحصیلی، موضوع کسب و کار، مرجع ارائه دهنده وام، مواردی مثل مبلغ وام و شرایط بازپرداخت آن متفاوت خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید