جواز کسب با مدرک فنی و حرفه ای [راهنما کامل گرفتن پروانه کسب]
مدرک فنی و حرفه ای دارید و قصد راه اندازی کسب و کار خود را دارید؟ پس حتما میدانید یکی از مزایا مدرک فنی و حرفه ای راه اندازی یک کسب و کار شخصی گرفتن مجوز های لازمه است. اما چگونه با مدرک فنی و حرفه ای جواز کسب بگیرم؟ نحوه گرفتن پروانه کسب با مدرک فنی و حرفه ای چگونه است؟ چقدر زمان میبرد تا جواز کسب بگیرم؟ برای آشنایی با مراحل اخذ پروانه کسب با مدرک فنی و حرفه ای و پاسخ به این سوالات شما را به خواندن این مقاله از ایده پاژ دعوت میکنیم.
گرفتن جواز کسب با مدرک فنی و حرفه ای
- وارد سامانه درگاه ملی مجوز ها به نشانی g4b.ir شوید.
- نوع کسب و کار خود را در قسمت جستجو وارد کنید.
- مجوز مورد نظر خود را انتخاب کنید.
- روی درخواست مجوز کلیک کنید.
مراحل دریافت پروانه کسب با مدرک فنی و حرفه ای
برای دریافت جواز کسب ابتدا شما باید یک مدرک فنی حرفه ای از داشته باشید که برای اخذ این مدرک باید در یکی از دوره های فنی و حرفه ای شرکت کنید. پس گذراندن دوره آموزشی، باید در آزمون عملی و تئوری شرکت کرده و نمره قبولی را کسب کنید. برای دریافت مجوز کسب با مدرک فنی حرفه ای مطابق مراحل زیر پیش بروید:
دریافت پروانه کسب با مدرک فنی و حرفه ای
۱- مطابق تصویر ابتدا وارد سامانه درگاه ملی مجوزها وارد شوید.
۲- در قسمت جستجو، نوع کسب و کار خود را برای گرفتن جواز کسب با مدرک فنی و حرفه ای وارد نمائید.
۳- از میان گزینه های نمایش داده شده، مجوز مورد نظر خود را انتخاب کنید.
راه اندازی هر کسب و کاری نیاز به سرمایه دارد. اما این سرمایه را از کجا تامین کنیم؟ میدانستید با همین مدرک فنی و حرفه ای که در دست دارید میتوانید وام بگیرید؟ برای راهنمایی کامل با مراحل این کار پیشنهاد میکنیم مقاله وام با مدرک فنی و حرفه ای را مطالعه نمائید.
۴- سپس روی درخواست مجوز کلیک کنید. (هزینه صدور جواز کسب مرتبط با حوزه کاری شما در انتها این بخش قابل مشاهده میباشد.)
دقت داشته باشید که مدت زمان صدور مجوز و پروانه کسب با مدرک فنی و حرفه ای ۷ روز کاری است و اعتبار این جواز کسب ۵ ساله میباشد.
مدرک فنی و حرفه ای دارید، اما آن را دریافت نکرده اید؟ پس پیشنهاد میکنیم مقاله استعلام مدرک فنی و حرفه ای با کد ملی را مطالعه کنید.
مدارک موردنیاز برای درخواست جواز کسب با مدرک فنی و حرفه ای
برای درخواست جواز کسب با داشتن مدرک فنی و حرفه ای، شما باید مدارک و اسناد مورد نیاز را تهیه و تحویل دهید. معمولاً این مدارک شامل موارد زیر میشود:
- آگهی ثبت و آخرین تغییرات در روزنامه رسمی (و اقامتگاه شرکت برای اشخاص حقوقی)
- ارائه رضایت نامه رسمی و محضری (شرکا برای مشارکت های مدنی و قهری)
- قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی : استفاده از پنجره های ثابت و شیشه های مشجر در صورت اشراف به منازل مسکونی
- قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی : استفاده از قفل و حفاظ مناسب.(کرکره گردان یا درب آکاردئونی یا هرگونه تجهیزاتی که موجب ارتقاء ضریب امنیت و جلوگیری از سرقت شود.)
- قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی : استقرار در حریم اماکن طبقهبندی (مقداری از اراضی اطراف اماکن و تأسیسات طبقهبندی شده کشور اعم از نظامی، انتظامی، امنیتی و کشوری و امثال آن و در جرگه ملک و تملک و تصرف در آن که با طبیعت حریم منافات دارد) یا اشراف بر آن
- قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی : ضرورت حضور صاحب پروانه و یا مباشر قانونی وی در تمام ساعات فعالیت اماکن عمومی
- قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی : عدم بکارگیری مشمولان غایب و فراری و اتباع خارجی غیرمجاز (بدون داشتن پروانه اقامت و کار معتبر)، تحت هر عنوان
- قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی : عدم نگهداری، فروش و ورود هرگونه حیوانات اهلی و خانگی از قبیل سگ، گربه، میمون و …
- قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی : عدم وجود هرگونه معبر ارتباطی اعم از موقت یا دائم به منازل مسکونی و اماکن عمومی همجوار
- قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی : قبول مسئولیت نظارت بر حسن رفتار و فعالیت مدیران و شاغلین و رعایت شئون اخلاقی و حجاب (پوشش متعارف) شاغلین و مراجعین (خدمات دهنده گان وخدمات گیرندگان) بر اساس موازین قانونی توسط صاحب مجوز
- قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی : مشخص بودن نام واحد صنفی برای عموم با استفاده از نام و خط فارسی و مضامین موافق عفت عمومی
- قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی : نصب دوربین مداربسته توسط شرکت ها و واحدهای صنفی دارای مجوز
- ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی (سند مالکیت، اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا قراردادهای رسمی و یا عادی (موضوع ماده ۱۰ قانون مدنی) در روستاها احراز مالکیت طبق عرف محل است.)
- الزامات اماکن عمومی : تأییدیه اماکن عمومی
- داشتن محدودیت سنی (حداقل ۱۸ سال)
- ارائه گواهی دوره آموزشی (احکام تجارت و کسب و کار در چارچوب دستورالعمل آموزش (موضوع بند ن ماده (۳۰) قانون نظام صنفی))
- گواهی صلاحیت و مهارت فنی و حرفه ای ((یا) معرفی یک نفر واجد شرایط مذکور جهت اشتغال در واحد صنفی)
- گواهی (گواهی کار اتباع خارجی)
- شرایط تعلیق (لغو موقت) پروانه کسب واحد صنفی: در صورت گرانفروشی، کم فروشی و تقلب برای بار پنجم (پس از طی ترتیبات لازم در مراتب قبلی توسط مراجع ذیربط)، به مدت شش ماه پروانه کسب تعلیق و محل کسب تعطیل میشود( طبق ماده ۵۷، ۵۸ و ۵۹ قانون نظام صنفی).
- شرایط ابطال (لغو دائم) پروانه کسب واحد صنفی: ۱- در صورت عدم فعالیت بیش از ۶ ماه، تغییر محل کسب، تغییر نوع فعالیت، واگذاری محل صنفی دارای پروانه کسب به غیر (تبصره ۵ ماده ۱۲ قانون نظام صنفی)- ۲- در صورت انقضای تاریخ پروانه کسب (تبصره ۲ ماده ۵ قانون نظام صنف)
مدارک لازم برای صدور پروانه کسب
- گواهی مهارت فنی از سازمان فنی و حرفهای کشور یا تصویر دیپلم فنی یا مدرک دانشگاهی مرتبط برای فرد متقاضی یا برای فرد واجد شرایط شاغل در واحد صنفی
- گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی
- سند مالکیت، اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا قراردادهای رسمی و یا عادی (موضوع ماده ۱۰ قانون مدنی) در روستاها احراز مالکیت طبق عرف محل است.
- گواهی دوره های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار در چارچوب دستورالعمل آموزش (موضوع بند ن ماده (۳۰) قانون نظام صنفی)
- رضایت نامه محضری سایر شرکاء برای صدور پروانه کسب بنام یکی از شرکاء
تمامی اطلاعات بالا در سامانه درگاه ملی مجوزها موجود میباشد.
پرطرفدارترین دوره های آموزشی فنی و حرفه ای در سال ۱۴۰۳
پروانه کسب چیست؟
پروانه کسب سندی است که به اشخاص حقیقی و حقوقی برای فعالیت در یک واحد صنفی خاص، با شرایط و ضوابط تعیین شده، اعطا میشود. این مجوز توسط اتحادیههای صنفی مربوطه و با تأیید مراجع ذیصلاح مانند اتاق اصناف و اداره اماکن صادر میشود.
جواز کسب چیست؟
جواز کسب مجوزی است که به اشخاص حقیقی و حقوقی برای فعالیت در یک رشته یا زمینه شغلی خاص، با شرایط و ضوابط تعیین شده، اعطا میشود. این مجوز توسط مراجع صدور مجوز مانند وزارتخانهها، سازمانها و یا دوایر دولتی مربوطه صادر میشود.
تفاوت جواز کسب و پروانه کسب چیست؟
مرجع صدور اولین تفاوت این دو مجوز است. پروانه کسب توسط اتحادیههای صنفی مربوطه صادر میشود، در حالی که جواز کسب توسط مراجع صدور مجوز مانند وزارتخانهها، سازمانها و یا دوایر دولتی مربوطه صادر میشود.
نوع فعالیت دومین تفاوت این دو مجوز است. پروانه کسب برای فعالیت در واحدهای صنفی خاص مانند مغازهها، رستورانها، و … صادر میشود، در حالی که جواز کسب برای فعالیت در رشتهها یا زمینههای شغلی خاص مانند خدمات فنی، مهندسی، پزشکی، و … صادر میشود.
ضوابط و مقررات مربوط به این دو مجوز نیز متفاوت است. ضوابط و مقررات مربوط به پروانه کسب توسط اتحادیههای صنفی مربوطه تعیین میشود، اما ضوابط و مقررات جواز کسب توسط مراجع صدور مجوز مربوطه تعیین میشود.
مدت اعتبار پروانه کسب و جواز کسب نیز با هم فرق دارد. پروانه کسب به طور معمول برای یک سال صادر میشود و پس از آن باید تمدید شود، اما جواز کسب میتواند به طور موقت یا دائم صادر شود.
هزینه صدور پروانه کسب و جواز کسب نیز توسط مراجع مربوطه تعیین میشود و ممکن است با هم متفاوت باشد.
در نهایت، نوع و میزان نظارت بر فعالیتهای دارای پروانه کسب و جواز کسب نیز میتواند متفاوت باشد.
نکته: در برخی موارد، ممکن است برای یک فعالیت خاص، هم به پروانه کسب و هم به جواز کسب نیاز باشد. برای دریافت اطلاعات دقیقتر در خصوص شرایط و ضوابط مربوط به پروانه کسب و جواز کسب، میتوانید به مراجع ذیصلاح مربوطه مراجعه کنید.
انواع پروانه کسب با مدرک فنی و حرفه ای
تعداد زیادی از رشته های فنی حرفه ای وجود دارند که می توانید با استفاده از آنها پروانه کسب دریافت کنید. برخی از این رشته ها عبارتند از:
- تاسیسات مکانیکی
- تاسیسات الکتریکی
- نقاشی ساختمان
- کاشی کاری
- گچ کاری
- آرماتوربندی
- مکانیک خودرو
- صافکاری خودرو
- تعمیرات لوازم خانگی
- تعمیرات تجهیزات پزشکی
- آرایشگری
- کامپیوتر
- عکاسی
- فیلم برداری
- گلدوزی
- …
این لیست فقط شامل برخی از رشته های فنی حرفه ای است که می توانید با استفاده از آنها پروانه کسب دریافت کنید. برای دریافت اطلاعات دقیق تر در خصوص شرایط و ضوابط مربوط به دریافت پروانه کسب در هر رشته، می توانید به اتحادیه صنفی مربوطه یا مراجع صدور مجوز مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید