کتابخانه های پایتون [⭐معرفی ۶ کتابخانه کاربردی⭐]
کتابخانه پایتون مجموعه ای از کدهای از پیش نوشته شده بوده که به وسیله هر یک از این کد ها می توان به اهداف مختلف برای ساخت و طراحی پروژه های گوناگون، دست یافت. پایتون از کتابخانه های گوناگون و همچنین فریم ورک های مختلفی بهره مند است. با استفاده از این کتابخانه ها و همچنین فریم ورک ها می توان به طراحی و ساخت نرم افزار های گوناگون پرداخت. لازم به ذکر است که کتابخانه های پایتون به عنوان یک بخش مهم این زبان برنامه نویسی به شمار می روند.
در سال های گذشته کتابخانه های پایتون به واسطه کارایی و عملکرد ایده آلی که داشته اند، توسط افراد زیادی مورد استفاده قرار گرفته اند. با این حال افرادی که قصد طراحی و ساخت پروژه های عظیم تر در حوزه وب، نرم افزار و … را دارند، باید آگاهی لازم را نسبت به انواع کتابخانه پایتون به دست بیاورند پس برای شناخت بهتر این کتابخانه های شما را به خواندن ادامه این مطلب دعوت میکنیم.
کتابخانه NumPy پایتون [انجام محاسبات و تحلیل داده]
نامپای از اصلی ترین کتابخانه های پایتون به شمار می رود که استفاده از آن برای محاسبات علمی رواج گسترده ای دارد. در این کتابخانه انواع گوناگونی از راه حل معادلات ریاضی و توابع وجود دارد که به وسیله این کتابخانه می توان به حل مجموعه بزرگی از آن ها پرداخت. این کتابخانه بسیار بهینه شده بوده و برای معادلات مختلفی مانند جبر خطی، تبدیل فوریه و … به کار می رود.
کاربرد کتابخانه NumPy:
از اصلی ترین کاربرد های کتابخانه نامپای پایتون می توان به استفاده از این کتابخانه برای تجزیه و تحلیل داده ها، محاسبات علمی، یادگیری ماشین اشاره داشت. همچنین امروزه از این کتابخانه پایتون در هوش مصنوعی نیز استفاده می شود. پردازش تصویر و پردازش سیگنال از دیگر کاربرد های اصلی کتابخانه نامپای پایتون به شمار می رود.
حتما بخوانید:
پایتون یکی از پولساز ترین زبانهای برنامه نویسی در تمام کشور ها میباشد، برای آشنایی بیشتر با این زبان برنامه نویسی پیشنهاد میکنیم مقاله با پایتون چیکار میشه کرد را مطالعه کنید.
کتابخانه Matplotlib پایتون [رسم و ترسیم انواع نمودار]
یکی از کتابخانه های پایتون که کاربرد های وسیعی را داشته و گزینه مناسبی برای امور گرافیکی به شمار می رود، Matplotlib است. این کتابخانه به شما اجازه خواهد داد تا تصاویر مختلفی از داده های گوناگون خود را به وسیله توابع رسم کنید. لازم به ذکر است که این کتابخانه پایتون قابل تنظیم بوده و به همین دلیل افراد مختلف می توانند نمودار های گوناگون خود را مطابق با نیاز هایشان به وسیله این کتابخانه سفارشی کنند. سرعت این کتابخانه فوق العاده بوده و از انعطاف پذیر ترین کتابخانه های پایتون به شمار می رود. استفاده از این کتابخانه نیز نسبتا آسان است و از آن می توان برای مصورسازی داده ها استفاده کرد.
کاربرد کتابخانه Matplotlib:
مصورسازی داده ها، یادگیری ماشینی و عمیق، تجزیه و تحلیل داده و … از اصلی ترین کاربرد های این کتابخانه به شمار می رود. همچنین از این کتابخانه برای توسعه حوزه وب و اسکراپینگ وب نیز استفاده می شود. بنابراین Matplotlib از کتابخانه های پایتون برای وب نیز شناخته می شود.
کتابخانه Tkinter پایتون [طراحی برنامه های گرافیکی]
Tkinter نیز به عنوان یکی دیگر از بهترین کتابخانه های پایتون به شمار می رود. پایتون به وسیله این کتابخانه می تواند راه ساده و سریعی را برای ایجاد برنامه های رابط گرافیکی ارائه کند. لازم به ذکر است که این کتابخانه پایتون از جمله کتابخانه های استاندارد زبان برنامه نویسی پایتون به شمار می رود. همین مسئله باعث شده تا رابط کاربری گرافیکی ایده آلی برای شما باشد. یادگیری این کتابخانه پایتون موضوع مهمی برای افرادی که قصد ورود به دنیای طراحی اپلیکیشن ها را دارند، می باشد. کتابخانه Tkinter می تواند محیط گرافیکی ساده و خوبی را برای نرم افزار شما بسازد.
کاربرد کتابخانه Tkinter:
از اصلی ترین کتابخانه Tkinter، می توان به طراحی اپلیکیشن های مختلف با رابط کاربری بسیار ساده اشاره داشت. در واقع این کتابخانه با ساختار ایده آلی که دارد، می تواند شما را در فرآیند ساخت نرم افزار، کمک بسیار زیادی کند. رابط کاربری بسیار سریع این کتابخانه باعث شده تا گزینه استثنائی برای طراحی نرم افزار های گوناگون شناخته شود.
کتابخانه PyGAME پایتون [ساخت بازی های ویدئویی]
PyGAME از بهترین کتابخانه های پایتون شناخته می شود که قابل حمل بوده و بر روی اکثریت پلتفرم ها قابل اجرا است. PyGAME برای طراحی و ساخت بازی های ویدیویی طراحی شده و به دلیل ساختار ایده آل خود، گزینه مناسبی برای ساخت بازی های ویدیویی به شمار می رود. شما به وسیله PyGAME می توانید برنامه های چندرسانه ای مختلفی را در کنار بازی های ویدیویی گوناگون از طریق پایتون ایجاد کنید. لازم به ذکر است که این کتابخانه متن باز و رایگان می باشد. همچنین به وسیله این کتابخانه می توان با خطوط کد بسیار کم، به توسعه بازی هایی با کیفیت بسیار بالا پرداخت.
کاربرد کتابخانه PyGAME:
استفاده از PyGAME برای ساخت بازی های ویدیویی رواج گسترده ای دارد. فرقی نمی کند که قصد ساخت بازی های ویدیویی دو بعدی یا پیچیده را داشته باشید، در هر صورت این کتابخانه به کمک شما خواهد آمد. همچنین امکان استفاده از این کتابخانه برای ایجاد بازی های آموزشی مربوط به بزرگسالان و کودکان وجود دارد. برخی از افراد نیز به وسیله PyGAME به ساخت برنامه های چند رسانه ای گوناگون می پردازند.
حتما بخوانید:
برای دریافت نمونه سوالات رایگان برنامه نویسی پایتون، پیشنهاد میکنیم مقاله نمونه سوال پایتون با جواب رایگان را مطالعه کنید.
کتابخانه Turtle پایتون [نقاشی یا طراحی گرافیکی]
Turtle از جمله کتابخانه های پایتون به شمار می رود که به صورت از پیش نصب شده بر روی سیستم شما اجرا می گردد. این کتابخانه به صورت استاندارد به همراه پایتون نصب می شود. لوگو اصلی این کتابخانه شبیه به یک لاکپشت می باشد. این کتابخانه به افراد کارآموز و آن دسته از افرادی که به تازگی از پایتون استفاده می کنند، کمک خواهد کرد که برنامه نویسی را به شیوه های سرگرم کننده آموزش ببینند. Turtle از رابط کاربری بسیار ساده ای بهره مند بوده و همین مسئله باعث می شود تا افراد مبتدی بتوانند درک عمیق تری را از پایتون، به وسیله این کتابخانه داشته باشند. البته بزرگسالان مختلف نیز می توانند از این کتابخانه استفاده کنند.
کاربرد کتابخانه Turtle:
یکی از کتابخانه های پایتون که برای انجام امور گرافیکی مختلف ساخته شده است، Turtle می باشد. اصلی ترین کاربرد این کتابخانه نیز مربوط به ترسیم خطوط گوناگون و اشکال مختلف می شود. شما می توانید به وسیله این کتابخانه خطوط گوناگونی را در ابعاد و رنگ بندی های متنوع ترسیم کنید.
کتابخانه Requests پایتون [ارسال درخواست های http]
از بهترین کتابخانه های پایتون برای وب، requests می باشد. این کتابخانه گزینه مناسبی برای درخواست HTTP است. کتابخانه requests از پشتیبانی بسیار قوی برای احراز هویت بهره مند بوده و همچنین از دامنه های بین المللی در کنار پروکسی های HTTP نیز پشتیبانی می کند. requests اگرچه کتابخانه بسیار ساده ای به شمار می رود، اما از قدرتمندترین کتابخانه های پایتون نیز شناخته می شود. به وسیله این کتابخانه شما می توانید به ادغام سریع سرویس های گوناگون وب در یک برنامه یا اسکریپت بپردازید.
کاربرد کتابخانه Requests:
از اصلی ترین کاربرد کتابخانه پایتون requests می توان به مواردی همچون تعامل API های REST، خودکار کردن فرم های ارسال شده، وب اسکراپینگ، امکان درخواست HTTP و دریافت اطلاعات گوناگون از وب سایت های مختلف اشاره داشت. تمامی موارد ذکر شده از اصلی ترین کاربرد های این کتابخانه به شمار می روند که افراد مختلف می توانند به استفاده از آن ها بپردازند.
ورود به حرفه کدنویسی با پایتون
اگر قصد ورود به حرفه برنامه نوسی به زبان پایتون را دارید و به برنامه نویسی علاقه مند هستید، پیشنهاد میکنیم در آموزشی برنامه نویسی پایتون در مشهد شرکت کنید تا در کنار یادگیری این مهارت پولساز، مدرک معتبر بین المللی نیز دریافت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید