انژکتور خودرو چگونه کار می کند؟
نحوه عملکرد انژکتور چگونه است ؟
انژکتور چیست؟ نحوه عملکرد انژکتور چگونه است؟ برای پاسخ به این سوالات در این مقاله از ایده پاژ با ما همراه باشید.
انژکتور در واقع یک شیر برقی است که آخرین عضو سیستم سوخت رسانی محسوب شده و وظیفه دارد سوخت را به صورت اتمیزه و پودری مانند به داخل منیفولد هوا (یا سیلندر موتور) پاشش کند. این قطعه دو اورینگ آب بند دارد که اورینگ پایین برای آب بندی انژکتور با منیفولد هوا است. اگر این اورینگ به خوبی آب بندی نکند، از آن هوا وارد منیفولد شده و باعث رقیق شدن نسبت سوخت به هوا می شود. رقیق شدن نسبت سوخت به هوا باعث بالا رفتن دما محفظه احتراق میشود.
اورینگ بالایی نیز برای آب بندی انژکتور و ریل سوخت کاربرد دارد و اگر این اورینگ هم به خوبی آب بندی نکند، باعث نشتی سوخت از این ناحیه خواهد شد.در بعضی از خودروها از یک عایق پلاستیکی استفاده میشود که به عنوان یک عایق حرارتی عمل کرده و جلوی انتقال حرارت به انژکتور را می گیرد.
ساختمان انژکتور
انژکتور به طور کلی شامل اجزا زیر است:
- سیم پیچ
- فنر برگشت
- نازل خروجی
- سوزن
پایه های مثبت و منفی سوزن انژکتور
انژکتور دارای دو پایه مثبت و منفی است که پایه مثبت آن ۱۲ ولت است که از رله دوبل یا رله اصلی تامین میشود و منفی آن توسط ایسیو کنترل می شود. یعنی زمان وصل بودن منفی انژکتور برابر زمان پاشش سوخت بوده و تنها پارامتر تنظیم کننده مقدار پاشش سوخت همین زمان وصل بودن پایه منفی انژکتور است.
وقتی که جریان برق به انژکتور می رسد سیم پیچ ها مگنت شده و نیروی مغناطیسی باعث میشود که سوزن به سمت بالا حرکت کند. با بلند شدن سوزن از محل نشیمن خود، سوختی که با فشار تقریبا سه و نیم بار در داخل انژکتور قرار داشت از کنار سوزن عبور کرده و به صورت اسپری از محل نازل انژکتور خارج می شود. سوخت که از بالا وارد انژکتور می شود باید خیلی تمیز بوده و آلودگی نداشته باشد. به همین دلیل از یک صافی توری مانند در قسمت ورودی سوخت به انژکتور استفاده می شود. وقتی ایسیو پایه منفی انژکتورها را قطع می کند، سیم پیچ ها خاصیت آهنربایی خود را از دست داده و نیروی مغناطیسی روی سوزن تاثیر نخواهد گذاشت. در این لحظه فنر سوزن را به سمت پایین هل داده و در محل نشیمن خود قرار می دهد. با نشستن سوزن، پاشش سوخت قطع می شود.
نکته قابل توجه این است که سوخت داخل انژکتور باعث خنک کاری و روان کاری سوزن انژکتور می شود. الگوی پاشش سوخت خیلی مهم است و باید کاملاً مخروطی شکل و در مرکز پاشش کند تا به خوبی با هوا مخلوط شود. در صورتی که پاشش مطابق تصویر به یک سمت انحراف پیدا کند، ممکن است با دیواره های منیفولد برخورد کرده و باعث تقطیر سوخت شده و به خوبی با هوا مخلوط نشود. در نتیجه باعث مختل شدن نحوه عملکرد انژکتور شود .
همچنین اگر مطابق تصویر مقابل به صورت خطی و مستقیم پاشش کند به خوبی با هوا مخلوط نخواهد شد.
در ادامه چنانچه سوالی در خصوص نحوه پاشش سوخت و پایه های مثبت و منفی سوزن انژکتور داشتید یا به دنبال آموزش های انژکتور و دیاگ هستید، پیشنهاد می کنیم، در دوره آموزشی انژکتور و دیاگ خودرو با با همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید